İrtibat Numarası
tren

Çocuk Evlerimiz

MURADİYE VAKFI ÇOCUK EVLERİ  BİRİMİ

Muradiye Kültür Vakfı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile imzaladığımız protokol çerçevesinde çocuk evleri  ile çalışmaktayız.

*Çocuk evleri sistemi nedir?

Devlet koruması  altında olan çocukların koğuş ortamından alınıp daha küçük birimlerde (okul  ve hastanelere yakın ,fiziksel ,sosyal  ve kültürel  olarak çocuk yetiştirmeye uygun apartman dairesi veya müstakil evlerde ) sağlanan yatılı bakım ve sosyal hizmet modelidir.

*Bu sistemin  amacı nedir?

Yuva sıcaklığı ve aile ortamında; arkadaşlık,komşuluk ve mahalle gibi kavramları ,ahlaki değerleri ve toplumsal  adetleri benimsetmek, toplumsal hayata etkin katılım sağlayarak kendine güvenen,vatana ve millete hayırlı,faydalı bireyler yetiştirmek.

*Muradiye Vakfı  neler yapıyor?

Çocuklarımızın bir kısmı Muradiye Eğitim Kurumlarında burslu olarak okutulmaktadır.  Yaz ve  sömestre tatillerinde  sosyal,kültürel,eğitici  etkinlikler, şehir içi-dışı  geziler  ve  hava şartlarının uygun olduğu  tüm hafta sonlarında  piknikler  düzenlenmektedir.  Özel günlerde, bayramlarda, ramazan aylarında  gündeme ve günün anlamına uygun  açık hava-kapalı alan etkinlikleri  organize edilir. Bayramlarda  bayramlık alışverişi, harçlık dağıtımı ve bayram sabahlarında bayramlaşma kahvaltıları organize edilerek  yavrularımızın mahzun hissetmemeleri, mutlu olmaları  sağlanır. Ayrıca çocuk evlerinin her türlü tadilat,tamirat ve tefrişat işleri vakfımızın teknik elemanları tarafından yürütülmektedir. Gönüllülerimizle elele  vererek  devletimizin yükünü paylaşıyoruz. Çocuklarımızı  Allah’ın emaneti  olarak görüyoruz, vatana  millete hayırlı birer  evlat olmaları için uğraşıyoruz.

*Ben  ne  yapabilirim ?

-Ev gönüllüsü olabilirsiniz

-Psikolojik  destek verebilirsiniz

-Çocuklarımızı misafir edebilirsiniz